MasterCard Platin

Hvis du er til luksus og få begrænsninger, kunne et MasterCard Platin-kort godt være ideelt for dig.

Et MasterCard Platin er et hævekort som fungerer som et MasterCard Basic, eller sågar et Visa Dankort. Forskellen på alle andre hævekort og MasterCard Platin-kortet, er, at det er mange flere fordele ved et MasterCard Platin-kort. Du får en rigtig stor kassekredit til fordelagtige priser, inkluderede forsikringer, og meget mere. I denne tekst kommer vi ind på om det er en god ide for dig at gøre brug af et MasterCard Platin-kort, samt hvad priserne for dette luksuriøse kort er.

Hvorfor vælge MasterCard Platin?

Ja.. hvorfor egentligt? Det ville være meget godt at få styr på her i starten!

Der er en grund til at det hedder ‘Platin’ og ikke ‘Guld’ eller ‘Sølv’. Det her kort er det mest luksuriøse MasterCard, som man kan få fingrene i. Grunden til at det er så luksuriøst, kommer vi til nu.

Med et MasterCard Platin-kort får du en kassekredit på hele 100.000 kroner. Ikke 10.000 – ikke 50.000, men 100.000 danske kroner. Forestil dig det: du skal ikke være bange for at du bruger for mange penge på ferien, eller at du ikke har råd til mad sidst på ugen. Du er altid økonomisk sikret med et MasterCard Platin-kort. Ikke nok med at du får den enorme kassekredit, som man ikke bare går hen og får med sit Visa Dankort, så får du også kassekreditten rentefri i 6 uger. Det betyder at du altså ikke skal betale renter for de penge du bruger, før der er gået 6 uger.

Med et MasterCard Platin-kort er der inkluderet mange forskellige forsikringer – fx: rejseforsikringer, leje af bil-forsikringer, m.v.

Men ikke nok med det, kan du også tilvælge forsikringer til billige penge. Tilvalgsforsikringer:

Følgende priser i resten af artiklen, er taget fra Danske Banks hjemmeside og kartoteker. Priserne kan variere fra bank til bank.

  • Afbestillingsforsikring/Erstatningsrejse – 375 kr.
  • Købs- og mobilforsikring – 90 kr.
  • Bagage- og flyforsinkelsesforsikring med loungemedlemskab – 370 kr.

Der kan tilvælges mange flere forsikringer, som man kan læse om hos blandt andet Danske Bank (kilde)

Hvad koster MasterCard Platin?

Nok om priserne på tilvalgsforsikringerne. Hvad koster et MasterCard Platin-kort egentligt?

Priserne er meget svære at definere, da priserne altid vil variere alt efter hvilken pengeinstitution du har/anvender. Men for at give dig en indikation af hvad priserne er, så har vi valgt at tage udgangspunkt i Danske Banks priser, samt priserne for det simple MasterCard Basic-kort.

For et MasterCard Basic-kort koster det ofte omkring 400-800 kroner i årligt gebyr, hvor man skal af med lidt mere for et MasterCard Platin-kort. Man skal af med mellem 1000 og 1500 kroner i årligt gebyr. Prisen for MasterCard Platin er meget lav, ift. hvilke fordele man får, kontra et normalt MasterCard Basic. Herudover er der selvfølgelig gebyrer, renter, m.v. som føler den danske lovgivning og skiller sig ikke ud fra andre korttypers’ gebyrer og renter. Faktisk, får man som sagt op til 6 ugers rentefri på sit MasterCard Platins kassekredit.

Kortet er ikke dyrt, selvom det er luksuriøst og med mange fordele.

Skal jeg investere i et MasterCard Platin-kort?

Det er der delte meninger om.

Herunder er der to personbeskrivelser. Hvis du er til den første kan du sagtens investere i et MasterCard Platin-kort. Hvis du mere er til den sidste personbeskrivelse, bør du overveje at tænke over det endnu engang – dermed ikke sagt, at det er en dårlig ide. I bund og grund er der kun en person der ved det: og det er dig selv!

Beskrivelse nr. 1: Du er en fornuftig og ansvarlig person, som aldrig har været ude i noget snavs og rod, mht. din privatøkonomi. Til tider kan du godt have svært ved at betale dine regninger, fordi at din privatøkonomi er ustabil. Måske savner du en tryghedsfornemmelse, for at dit betalingskort ikke skal blive spærret eller lukket? Eller måske køber du bare dyre ting engang imellem? 

Beskrivelse nr. 2: Du er en fornuftig person, men du har til tider svært ved at styre din økonomi. Du ved ikke rigtigt hvad du skal gøre, da du ikke kan få din økonomi til at hænge sammen. Du gør alt for at skaffe flere penge, så I kan få de nyeste ting – og eventuelt også for at betale regninger.

Om du skal investere i et MasterCard Platin-kort? Svaret er op til dig selv!